Voor wie

 • Ben jij een ervaren leider, ondernemer en high performer?
 • Voel je de drive om nu echt werk te maken van jouw hartsverlangen?
 • Wil je het anders? Beter? Fijner?
 • Met behoud van het goede, maar toch………….. anders?
 • Niet alleen op je werk maar ook privé? Omdat je weet dat het leven te kostbaar is om niet alles eruit te halen wat in jou zit.
 • Weet je dat jouw tijd is gekomen om voor 100 % te gaan?
  100 % plezier, vrijheid, energie, ruimte.
 • Wil je ‘next level’ self-care en persoonlijk leiderschap en weet je dat dat krachtige keuzes vraagt?
 • Ben je bereid om jezelf en je leven onder de loep te nemen,  (soms) confronterende vragen  te beantwoorden,
  of met  ‘down-to-earth’ zingeving aan de slag te gaan?
 • Wil je tijd, energie en geld steken in jezelf en die transformatie?

Laten we dan kennismaken en kijken of er een match is!

Kees A.
Kees A.
Technisch Bedrijfskundige
Lees verder
Voor mij bleek het moeilijk te zijn om bepaalde emoties toe te laten. In eerste aanzet kwam er wel wat maar al snel leek het of de luiken dicht gingen en was het voor mij erg moeilijk om daar weer bij te komen. Dit had Alexandra feilloos in de gaten en op subtiele manier gingen we dan weer terug en zo werden er de scherpe randjes afgehaald.  Wat mij opviel door de sessies heen was dat Alexandra een treffende ‘rode draad’ vond welke ikzelf in eerste instantie niet had opgemerkt. Toen dat bleek uit haar opmerkingen zag ik dat ook en ik was ervan onder de indruk dat ze dat zo helder naar boven kon halen. Ik heb Alexandra gedurende de sessies ervaren als een vriendelijk en prettig mens en voelde mij volledig veilig om samen met haar de zoektocht verder aan te gaan. Ze wist mij weer iedere keer weer prima terug bij de les te halen als ik afdwaalde om de zaken te gaan beredeneren.  Ik ben er dankbaar voor dat ik deze switch heb kunnen maken en met Alexandra hebben kunnen sparren. Haar humor, helderheid, en ja soms ook confronterende vragen, hebben mij dat zetje gegeven om echt werk te maken van wat ik 'deep down' wilde.

Na onze samenwerking

 • Heb jij helder waar je stond, waar je nu bent en hoe je nu verder wilt gaan.
 • Ga jij 100 % voor ‘next level’ SELF-care omdat jouw geluk het allerbelangrijkste is. Niet uit egoisme maar omdat je pas echt goed en vanuit je hart voor anderen kunt zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.
 • Heb jij kennis van de rode draad die jouw leven beinvloed (heeft) en bepaal je of je daarmee verder gaat of een andere draad oppakt.
 • Is het waakvlammetje van jouw verlangen een laaiend vuur geworden.
 • Weet je welke keuzes je moet maken om dat verlangen nog beter vorm te geven. Stapje voor stapje maar onafwendbaar.
 • Is ja zeggen waar mogelijk en nee zeggen wanneer nodig voor jou geen probleem meer. Jouw levenslust en keuzevrijheid zijn het belangrijkst, ook als dat betekent dat je niet toegeeft aan (de verwachtingen van) voor jou belangrijke anderen.
 •  Weet je dat verandering en weerstand vaak hand in hand gaan en heb je ervaren dat juist vanuit de weerstand de grootste groei mogelijk is. Tenminste, als je het lef hebt om er mee aan de slag te gaan.
 • Werk je met plezier aan een andere invulling van jouw leven; beter, speelser, vervullender, kleurrijker.
 • Heeft persoonlijk leiderschap een andere betekenis gekregen: namelijk van echt verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven, jouw successen maar ook jouw struikelblokken. Je laat je daardoor niet ontmoedigen maar pakt energiek datgene aan wat bijdraagt aan jouw levensgeluk.
 • Weet je dat het brein een goede raadgever is maar een slechte meester.
 • Is jouw gevoel de maatstaf geworden bij elke stap en elke keuze die jij maakt. Licht leven vanuit plezier, levenslust en vrijheid.
 • Ga je steeds meer luisteren naar je eigen-wijsheid.
 • Voel je verbinding op alle vlakken; niet alleen met wie jij ten diepste bent maar ook met alles om je heen.
 • Heb je geleerd milder te kijken, naar anderen maar vooral ook naar jezelf.
 • Ben je weer in beweging gekomen, voel je je energiek en heb je zin in wat er allemaal nog op je pad komt.
Geeske
GeeskeFinancieel Specialist
Lees verder
Ik ben bij Alexandra gekomen omdat ik worstelde met een lastige situatie in mijn privé leven. Ik verwachtte dat ik een methode zou leren om anders met situaties en gevoelens om te gaan. Het resultaat van de coaching is veel meer dan ik gedacht had dat ik uit de sessies zou halen. Ik ben stabieler, vrolijker en sta zekerder in het leven. 

Ik heb nooit twijfels gehad of coaching bij Alexandra een juiste beslissing was. De coachervaring die ik eerder bij haar  gehad heb in het kader van werk waren heel erg effectief en positief. De ups waren de mooie momenten in de sessies waarin ik nieuwe inzichten opdeed. Met als belangrijkste; ‘’voor mij is vrijheid het denken loslaten”. Voelen is wat Alexandra me geleerd heeft, en daar ben ik haar heel erg dankbaar voor. Downs heb ik niet gehad, behalve dat ik er af en toe van baalde niet meer tijd te hebben om de oefeningen te doen.

Haar kwaliteiten als coach zijn voor mij: 

 • Doortastend: doorvragen totdat het juiste gevoel boven is.
 • Serieus: ik voel me serieus genomen over mijn gevoelens zonder te oordelen over die gevoelens.
 • Vertrouwd: ik voel me bij Alexandra vrij om open over alles te praten.
 • Ervaren en deskundig.
 • Verder heb ik erg veel gehad aan Alexandra's specialisme in EFT. Ik vind dat een hele grote plus. Ik heb ervaren dat Alexandra van veel markten thuis is. Ik zou haar zeker aanbevelen aan iedereen die vastloopt op het gebied van communicatie (privé of werk), vertrouwen (in zichzelf of een ander) of te maken heeft met het verwerken van vervelende gebeurtenissen.
  Femke B.
  Femke B.
  Lees verder
  Ik liep op meerdere vlakken tegen mezelf aan. Ik gaf mezelf te weinig ruimte en anderen te veel, ik wilde sterker in mijn schoenen staan en beter in mijn vel zitten. Ik had er door een eerdere training vertrouwen in dat ik stappen zou maken met jou, maar ik had geen idee hoe het zou verlopen en hoe snel dat zou gaan. Ik wist in ieder geval dat je kritisch bent en de vinger snel op de zere plek weet te leggen, op een soms vrij confronterende manier, maar daarmee dringt het wel goed door. Ik heb nooit getwijfeld of het een goede keuze was om aan coaching te beginnen, ik heb op ieder moment inzichten en vooruitgang gehad. Daarnaast voelde ik me altijd tien kilo lichter als ik bij jou vandaan kwam, zelfs als er hele moeilijke momenten tijdens de sessies waren geweest. Ik vind je een fantastische coach. Je kritische blik, humor, opmerkzaamheid en confronterende maar eerlijke commentaar waren precies wat ik nodig had. Je had altijd volledige rust en liet me nooit omwille van tijd op een onafgemaakt moment vertrekken. De coaching heeft me meer opgeleverd dan ik van tevoren had durven hopen. Ik merk ik dat tegenwoordig heel goed weet wat goed voor mij is en daar dan ook voor kies. Het brengt veel rust, ruimte en kracht, precies waarvan ik aan had gegeven dat ik het zocht aan het begin van onze sessies.
  Hans O.
  Hans O.
  zelfstandig professional in duurzame ontwikkeling
  Lees verder
  Ik ben bij Alexandra Besel gekomen vanuit onvrede over het niet realiseren van mijn passie; echt leuk werk in water en groen (de natuur). Alexandra is een zeer betrokken en deskundige coach in de persoonlijke ontwikkeling van professionals. Ik heb haar ervaren als vertrouwenwekkend, deskundig (doorvragen), goed geïnformeerd en open staand voor alternatieven. De e-mails welke zij na elke sessie stuurde, met daarin een samenvatting van wat we besproken en afgesproken hadden, waren heel fijn. Ik heb de coaching als intensief en soms ook confronterend ervaren, maar het heeft mij veel inzichten gegeven over mijzelf. Zij heeft mij dichter gebracht bij datgene wat mij echt raakt in het leven en in mijn werk.
  Michael V.
  Michael V.
  ANIOS Huisartsgeneeskunde
  Lees verder
  Ik stond op een kruispunt om te kiezen voor het solliciteren voor een opleiding tot kinderarts óf om een heel nieuwe weg in te slaan. Mijn doel was dus om die twijfel onder woorden te brengen en te onderzoeken wat écht bij mij past. Ik verwachtte scherp bevraagd te worden, waardoor ik mijn twijfels en gedachten concreet zou krijgen. Mijn twijfels waren vooral dat ik zelf goed scherpe vragen kan pareren. Zouden we echt tot de kern van mijn motivatie komen? Of werd het meer een lieve exercitie voor een aanmoediging en fijn gevoel? Nee dus! Ik heb Alexandra ervaren als scherp en respectvol. Ze praat je zeker niet naar de mond. Ze neemt niets voor ‘granted’ (vraagt door, maar ziet ook als ik mezelf eigenlijk niet geloof). Alexandra durft leiding te nemen in het proces, terwijl ze mijn wensen niet uit het oog verloor. Goede gedeelten theoretische onderbouwing en daarin ook een ruime gereedschapskist met relevante theorieën. Ze weet ‘zweverige methoden’ goed te onderbouwen waardoor ik er met vertrouwen aan meedeed. Uiteindelijk hebben de coaching-sessies mij verschillende diepe inzichten in mijn eigen drijfveren en mijn houding ten opzichte van mezelf gegeven. Doordat ik mezelf, mijn plek thuis én mijn missie op deze wereld scherper had kon ik met overtuiging kiezen voor een andere opleiding. Tevens leverde het mij twee maal een bonus op: meer rust, aandacht en balans in het gezin én meer ruimte voor mijn eigen gevoelens en emoties waarbij de legitimiteit ervan evident werd gemaakt. Ik kan Alexandra van harte aanbevelen als coach.
  Petra W.
  Petra W.
  Lees verder
  Ik kwam bij jou omdat ik bleef hangen en vasthouden aan een relatie die niet goed was voor me en ik was niet tevreden met mijn werk. Ik dacht dat ik niet veel sessies nodig zou hebben, maar we gingen heel diep. Ik kreeg inzichten in de dieperliggende oorzaken van mijn gedrag. Ik heb de sessies als intensief ervaren, maar al met al heeft het me veel opgeleverd. Ik had vanaf het begin veel vertrouwen in je. Je bent een mooi persoon, je stelde de juiste vragen, doorzag mij, we konden lachen en ik voelde mij erg op mijn gemak bij jou. Ik vond het ook fijn dat je echt de tijd nam voor me. Je kreeg mij zo ver dat ik uit mijn hoofd ging en echt kon voelen en ervaren waar het om draaide. Ik raad je aan bij iedereen die ik ken die een goede coach nodig heeft.

  De afgelopen jaren heb ik honderden mensen mogen begeleiden op het gebied van o.a. personal growth,
  transformatie, stress reductie, persoonlijk leiderschap, energie management en innerlijke groei.

  Mijn cliënten zijn over het algemeen gedreven en ervaren leiders, ondernemers maar bovenal high performers.
  Sterke mannen en vrouwen die van kwaliteit in leven en werken hun top prioriteit (willen) maken.
  Vaak met internationale werkervaring,
  Niet bang om met hun  belemmerende overtuigingen aan de slag te gaan
  wel bereid waar nodig krachtige keuzes te maken.
  Omdat duurzame transformatie en groei datgene is waar ze naar verlangen. 

  Ik heb voor heel veel verschillende bedrijven mogen werken, zowel in Nederland als in andere Europese landen, Afrika, 
  het Midden Oosten en Rusland.

  Bedrijven huren mij in voor executive coaching, assessments (DISC, drijfveren, algemeen) of het trainen van HR professionals.

  De bedrijven waar ik onder andere voor gewerkt hebt zijn:

  ABN AMRO, About:blank, Achmea, ATC Aircrew Training Center, Bird Recruitment,
  Centraal Beheer, Centraal Planbureau, Customconcepts, De Brauw Blackstone Westbroek,
  De Haagse Scholen, DeNederlandscheBank, Erasmus University, Gemeente Haarlemmermeer,
  High Five Health Promotion, ING, Luchtverkeersleiding Nederland, Ministerie van Veiligheid en Justitie,
  Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Rabobank, RSM, SHELL Gas & Power, SHELL International,
  SHELL Medical Services, SHELL Recruitment , Six Recruitment, Teylers Museum, Universiteit Groningen,
  Universiteit Leiden, UWV, Yearth, Vivare, Zilveren Kruis.

  Interesse om te horen wat ik voor jou of jullie bedrijf kan betekenen? Bel me dan voor een afspraak op 06-17650106